gå til hovedinnhold
Vis meny
Skjul meny

Utstilling: Jakten på sedimentene og den bortgjemte bæsjebleia

Indre del av Drammensfjorden har vært sterkt forurenset etter mange år med utslipp fra industri og avrenning fra byen. Men nå ser det ut til at fjorden blir renere, takket være prosjektet «Ren Drammensfjord 2015». Prosjektet ønsker å synliggjøre forbedringene gjennom en utstilling om sedimenter, miljøgifter og marint søppel.

<p>Fiske med garn&nbsp;i Drammensfjorden fra båt.</p> Fotograf: Foto: Fylkesmannen i Buskerud

Prosjektet «Ren Drammensfjord 2015» rydder opp i gamle forurensninger. Fylkesmannen i Buskerud er ansvarlig for prosjektet, og hovedmålet er en ren fjord som ikke er til hinder eller skade for rekreasjon, mennesker, planter eller dyr. Mye er gjort siden starten på prosjektet og Ren Drammensfjord ønsker å synliggjøre hva frivillige, tiltakshavere, kommune og stat har bidratt med for å nå målet om en ren fjord.

Prosjektet har derfor laget en utstilling de kaller «Jakten på sedimentene og den bortgjemte bæsjebleia». Hovedmålet med utstillingen er å gi innbyggere og andre interesserte kunnskap om hva som er gjort for en renere fjord. Den omhandler to tema: miljøgifter/ sedimenter og marint søppel. Utstillingen står nå på Lier bibliotek ut november, og er verdt et besøk for både barn og voksne.

Mer informasjon om prosjektet:

  • Nettsiden «Ren Drammensfjord» se her.
  • Nyhetssak på Miljødirektoratets nettside "Drammensfjorden på bedringens vei" se her.
Publisert: 03. november 2015 Sist oppdatert: 03. november 2015