gå til hovedinnhold
Vis meny
Skjul meny

Sommer i Salten

Nå er det mange som har tatt ferie og det gjør også vannområdekoordinator i Salten, men før vi tar ferie vil vi komme med noen anbefalinger på badeplasser i Salten.

1. Sandhornøya - Sandviksand/ Langsand
Denne perlen av ei strand har flere navn, men som du skjønner er det snakk om ei nydelig lang sandstrand. Her er det godt tilrettelagt for overnatting med et flott servicebygg med toalett og tilgang på rent vann.

 

2. Kjerringøy - Låtervika


På Kjerringøy finner du mange fine strender, min favoritt som er familievennlig og godt egnet til telting er Låtervika. Her kan du også ta en tur opp til ytre låtervatnet, med en nydelig utsikt.

 

3. Nordskot - Okseholmen
Okseholmen er perfekt for telting, bading og kan også by på en spennende grotte like ved. Hvis du vil bade i ferskvann kan du ta turen opp til Sørskotvatnet, som har en god badetemperatur på soldager.

4. Saltfjellet - Kjemåvatnet
Nydelig fjelltur som passer for barn som kan gå litt lengre. Her kan isen på vannet ligge til i slutten av juli, så her må du tåle litt lavere badetemperatur. Den nydelige utsikten og et rikt fuglefauna tar heldigvis fokus fra den noe kalde badetemperaturen.

God tur!

Publisert: 07. juli 2020 Sist oppdatert: 09. juli 2020