gå til hovedinnhold
Vis meny
Skjul meny

Folkemøte Gyrodactylus salaris

Finnmark fylkeskommune i samarbeid med Tana kommune arrangerer folkemøte om risikoen for spredning av Gyrodactylus salaris til elver i Troms og Finnmark

Lakseparasitten Gyrodactylus salaris er en art som har ført til stor problemer i norske vassdrag, og det er ikke uten grunn at den på folkemunn omtales som laksedreperen. Finnmark har foreløpig fristatus for lakseparasitten. En eventuell spredning til lakseelver i Finnmark vil derimot være svært alvorlig.

På bakgrunn av de store konsekvensene ved eventuell smitte, bestilte mattilsynet en risikovurdering for spredning til norske elver i Troms og Finnmark fra grenseområder i Russland, Finland og Sverige. Det er denne rapporten som nå skal presenteres for lokalbefolkningen i Tana. I tillegg vil Tana fiskeforvaltning orientere om sine tiltak for forebygging av Gyrodactylus salaris.   

Informasjon og bevisstgjøring av forebyggende tiltak er viktige prinsipper for å unngå spredning av fiskesykdommen. Finnmark fylkeskommune i samarbeid med Tana kommune inviterer derfor til folkemøte i kommunestyresalen i Tana tirsdag 23.mai kl. 18.00.

Publisert: 11. mai 2017 Sist oppdatert: 11. mai 2017