gå til hovedinnhold
Vis meny
Skjul meny

Gjeddekonkurranse!

Lørdag 11. juni arrangerte Vannområde Orkla en gjeddefiskekonkurranse ved Sika i Orkdal i tett samarbeid med Orkla JFF.

På en svært solfylt og flott lørdag, tok over 70 personer turen opp til Sika for å fiske etter den svært uønskede gjedda i vassdraget. Konkurransen startet i 11- tida, men flere møtte tidlig opp for å bruke den flotte dagen ute med å slappe av og fiske i Sika, Vinterbakktjønna, Brandåstjønna og Svorkåstjønna. Rundt kl. 15 var konkurransen ferdig med veiing av dagens fangst.

Lørdagens «Gjeddedödare» ble Leif Ole Lillery med største gjedde som målte 75 cm og veide 2,3 kg. Leif Ole hadde også tatt opp mest fisk med totalt 2,965 kg gjedde. Det var også premiering til minste gjedde, den var tatt av Ola F. By og målte 25 cm og 85 gram.

Ola. F. By viser fram sin fangst under gjeddekonkurransen.

Orkdal sparebank var svært rause med hovedpremien til største fisk, hvor Leif Ole Lillery fikk 1500 kr fra sparebanken. Orkla JFF stilte med premie til klassen mest fisk, her fikk Lillery et ukeskort til laksefiske i Orkla. Ola. F. By fikk en stor gjeddekrok fra Sport 1 i Orkanger som premie for minste gjedde. Det ble videre gitt ut 3 uttrekkspremier fra Orkdal sparebank og Sport 1.

Konkurransen ble svært vellykket med godt oppmøte og flott vær. Største gjedde ble tatt i Brannåsjønna, den andre tjønna som ligger oppstrøms fra Sika. Fangstene kunne vært større, men været var trolig for bra til at gjedda ble skikkelig bitevillig. Likevel var dette en god begynnelse på gjeddefiske i Sika. Det er nå gratis å fiske gjedde i Sika og vi oppfordrer derfor alle til å bidra til å redusere gjeddestanden i Sika-vassdraget med fortsatt gjeddefiske.

Vi hadde også en harpunfisker på plass i Sika. Høy vannstand og sterk solinnstråling gjorde dessverre forholdene for fiske med harpun dårlig på lørdag. Ved en seinere nedtapping av Sika, vil derimot forholdene bli gode for harpunfiskerne som trolig vil møte mannsterke opp.

Vannområde Orkla Og Orkla JFF takker for oppmøte og et flott arrangement!

Publisert: 13. juni 2016 Sist oppdatert: 13. juni 2016